logoNë kuadër të marrëveshjes bilateral Shqipëri-Turqi, Agjensia Kombëtare e Kërkimit Shkencor dhe Inovacionit AKKSHI ka përcjellë informacion mbi hapjen e thirrjes për aplikime për Projekte Vilaterale Shqipëri-Turqi,

Në kuadër të marrëveshjes bilateral Shqipëri-Turqi, Agjensia Kombëtare e Kërkimit Shkencor dhe Inovacionit AKKSHI ka përcjellë informacion mbi hapjen e thirrjes për aplikime për Projekte Vilaterale Shqipëri-Turqi,

Objektivi i thirrjes është bashkëpunimi ndërkombëtar lidhur me rritjen e cilësisë të kërkimit shkencor në fusha të ndryshme.

Qëllimi I Programit është financimi I mobiliteteve të kërkuesve në kuadër të projekteve të përbashkëta kërkimore për të stimuluar bashkëpunimin ndërkombëtar kërkimor, duke ofruar një mundësi për të zhvilluar karrierën e tyre shkencore.

Për më tepër informacion më poshtë janë link-et mbi thirrjen

https://www.tubitak.gov.tr/sites/default/files/3125/2547_nasri-tubitak-call_for_proposals.pdf

https://akademik.yok.gov.tr/AkademikArma/

Afati i aplikimit është 9 Mars 2022.

 

Kliko, këtu