logoPARTNERITETE TË FAKULTETIT TË SHKENCAVE SOCIALE

 

Bashkëpunimi dhe ndërtimi i partneriteteve me organizata jashtë institucionit është jetësor për arritjen e vizionit dhe përmbushjen e misionit të Fakultetit të Shkencave Sociale.

 

Fakulteti i Shkencave Sociale ka bashkëpunime me institucione dhe organizata të llojeve të ndryshme brenda dhe jashtë vendit, si me institucione të arsimit të lartë, me institucione qeveritare, me institucione shëndetësore, me organizata profesionale, me organizata të biznesit dhe të shërbimit. Këto bashkëpunime dhe partneritete mundësojnë përvoja praktike për studentët, shkëmbim të personelit dhe të studentëve;  ofrojnë mundësi punësimi për të diplomuarit; mundësojnë veprimtari të përbashkëta kërkimore, trajnime, dhënie konsulence dhe ekspertize dhe transferim teknologjie. Nëpërmjet këtyre bashkëpunimeve Fakulteti i Shkencave Sociale përcjell përvojën e vet më të mirë te partnerët dhe jep kontribut në zhvillimin e shoqërisë.

 

Në kuadrin e Strategjisë së zhvillimit 2018-2023, Fakulteti i Shkencave Sociale ka përcaktuar disa objektiva në fushën e bashkëpunimit kombëtar dhe ndërkombëtar që synojnë shtimin dhe diversifikimin e partneriteteve në nivel kombëtar dhe ndërkombëtar për të mbështetur mësimdhënien, të nxënit, kërkimin, punësimin e studentëve dhe shkëmbimin e përvojave.

 

 .

LISTA E PARTNERËVE

 

Institucione vendase

 

 • Universiteti “Aleksandër Moisiu” i Durrësit
 • Universiteti “Aleksandër Xhuvani” i Elbasanit
 • Universiteti “Fan Noli” i Korçës
 • Universiteti “Luigj Gurakuqi” i Shkodrës
 • Universiteti Europian i Tiranës
 • Albanian University
 • Kolegji Universitar Logos

 

 • Akademika Shqiptare e Arteve dhe Shkencave
 • Autoriteti për Informimin mbi Dokumentet e ish Sigurimit të Shtetit
 • Bashkia e Tiranës
 • Drejtoria e Përgjithshme e Burgjeve
 • Drejtoria e Përgjithshme e Shërbimit të Provës
 • Fondacioni Shqiptaro – Amerikan për Zhvillim
 • Karitasi Shqiptar
 • Kuvendi Popullor
 • Ministria e Arsimit dhe Sportit
 • Ministria për Evropën dhe Punët e Jashtme
 • Ministria e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale
 • Ministria e Turizmit dhe Mjedisit
 • NDI Albania
 • Qendra e Koordinimit kundër Ekstremizimit të Dhunshëm
 • Qendra Kombëtare e Librit dhe Leximit
 • Shërbimi Social Shtetëror
 • Zyra Arsimore Vendore Tiranë

 .

Institucione të huaja

 

 • Instituti Politeknik i Portos, Portugali
 • Ionian University, Korfuz
 • Jan Kochanowski, Poloni
 • Konsorciumi Mare Nostrum, Portugali
 • Uniersiteti “Bar Ilan”, Izrael
 • Universiteti “Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, Rumani
 • Universiteti “G D’Anuzio’ Chieti – Pescara, Itali
 • Universiteti Bartin, Turqi
 • Universiteti Bolonjës, Itali
 • Universiteti Compultense i Madridit, Spanje
 • Universiteti Eotvos Lorant, Hungari
 • Universiteti Federal i Veriut (Arktik), Rusi
 • Universiteti Aristoteli, Greqi
 • Universiteti i Bialystok, Poloni
 • Universiteti i Ferrares, Itali
 • Universiteti i Genova, Itali
 • Universiteti i Granades, Spanje
 • Universiteti i Graz, Austri
 • Universiteti i Huelvës, Spanjë
 • Universiteti i Humboldtit në Berlin, Gjermani
 • Universiteti i Janinës, Greqi
 • Universiteti i La Sapienza, Itali
 • Universiteti i Lirë i Brukselit, Belgjikë
 • Universiteti i Lozanës, Zvicër
 • Universiteti i Nantës, Francë
 • Universiteti i Pavias, Itali
 • Universiteti i Pireut, Greqi
 • Universiteti i Poitiers, Francë
 • Universiteti i Prishtinës “Hasan Prishtina”, Kosovë
 • Universiteti i Qytetit të Moskës, Rusi
 • Universiteti i Rijekës, Kroaci
 • Universiteti i Studimeve Insubria, Itali
 • Universiteti i Tetovës, Maqedinia e Veriut
 • Universiteti i Zyrihut, Zvicër
 • Universiteti Jan Evangelista Purkyne në Usti Nad Labem, Republika Çeke
 • Universiteti Kaliska, Poloni
 • Universiteti Kombëtar i Kievit Taras Shevchenko, Ukrainë
 • Universiteti Kombëtar KHMELNYTSKYI, Ukrainë
 • Universiteti Luiss Guido Carli
 • Universiteti Napolit Federica II, Itali
 • Universiteti Nova i Lisbonës, Portugali
 • Universiteti Panteion i Shkencave Sociale dhe Politike, Greqi
 • Universiteti Pecs, Hungari
 • Universiteti Pedagogjik Shtetëror i Bjellorusisë
 • Universiteti Salzburg, Austri
 • Universiteti Samsun, Turqi
 • Universiteti San Marino, Itali
 • Universiteti Shtetëror i Drejtësisë Kutafin i Moskës
 • Universiteti Shtetëror i Gomel “Francisk Skorina”, Bjellorusi
 • Universiteti Shtetëror Mari, Rusi
 • Universiteti Siauliai State College, Lituani
 • Universiteti West Attika, Greqi
 • Universiteti West Minster, Mbretëri e Bashkuar
 • Vytauto Didžiojo Universitetas, Lituani

 

 

 • OSCE (Organization for Security and Co-operation in Europe Presence in Albania)
 • Save the Children
 • Shoqata Evropiane për Legjislacionin dhe Politikat në Arsim
 • UNDP
 • UNICEF